Site menu
Login form
Calendar
«  October 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Entries archive
Our poll
Rate my site
Total of answers: 0
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2013 » October » 31 » Nikes free run lektioner på Innovation By Design
11:22 AM
Nikes free run lektioner på Innovation By Design
 He0034 Nike Roshe Run Woven Herr Rainbow

Den 2013 Innovation By Design Conference startade i morse så snabbt Firm Redaktör Robert Safian satte sig ner med Nike VD Mark Parker och VP of Global Design John Hoke för ett samtal om hur design propels Nikes $ 60000000000 verksamheten framåt . I en svepande diskussion , avslöjade Parker och Hoke deras skapare bakgrunder , talade om att övervinna motstånd mot förändringar , delade en inblick i Parkers kreativa left-brain/right-brain skissbok , och mer . Här är fem viktiga hämtställen om Nikes unik relation med design som varje innovatör borde veta .

Både Parker och Hoke var beslutsfattare och modders innan de designers . Medan löparbana på Penn State i slutet av 70-talet , skulle Parker hacka sina löparskor för att göra dem bättre , slet isär yttersula och modifiera innersulan i jakten på den ultimata prestanda . Hoke , en dyslektiker , hittade självförtroende i teckning , och skulle minska sina sneakers i hälften att dra dem och få en bättre förståelse om deras form . Han kom även upp med ett koncept som liknar nike free run när han var 12 . Nike var så imponerade att de skickade honom ett brev tillbaka , berättar Hoke att träffa dem för ett jobb när han var gammal nog . Med denna skrivelse i sin portfölj , det är precis vad han så småningom gjorde .

Även som en VD , håller Parker fortfarande ett skissblock . Parkers sketchbook , dock är annorlunda i det att den håller både halvklot av hjärnan i balans : Varje vänster sida ägnas åt affärer brainstorming , medan all rätt sida på mönster och klottra av de genomarbetade skor han kan drömma upp . Till Parker , representerar hans skissblock vikten av balansering design mot de behov av verksamheten . " Jag tänker balansera en hel del, " Parker säger . " De flesta av oss är ur balans , och det är OK , men du måste hålla koll på den övergripande balansen för att lyckas . "

Inte överraskande , tenderar nike free 3.0 rea sverige att använda sport metaforer för att förklara prestation . Att Parker , är framgången eventuella företagsförvärv upplevelser som ett spår , och du kan få mycket bekväm att köra på det spåret varje dag - ända fram till den punkt att en annan löpare blåser från dig . Designens roll , säger Parker , är att visa dig var du är i förhållande till de andra löparna . " Design hjälper ett företag tänka på var det är och vart den vill vara . "

Det är viktigt att vara öppen för nya sätt att innovation , även om du inte kan de komma på bekostnad av den beprövade sätt att göra saker . Som ett exempel , Parker pekar på Nikes nya Flyknit löparskor . I århundraden har skorna gjorts genom att skära sönder material och sedan sy ihop den , med den nya linjen , stickar Nike en sko tillsammans , stygn för stygn . Även Flyknit teknik tillåter Nike att finjustera teknik och prestanda som en sko - Hoke likställer det med skillnaden mellan att måla något pixel för pixel , och skär ett collage av tidningar - och eliminerar 80 % till 90 % av materialspill av skomakeri , fanns initialt motstånd inom företaget } att sätta de resurser som krävs för att skapa detta nya sätt skomakeri . Nu representerar Flyknit framtiden. " Rollen av design på ett företag } är att tillåta dig att återskapa dig själv , så att ditt företag att hitta ett nytt sätt att lyckas innan det gamla sättet misslyckas ", säger Parker .

Hoke säger nike free run dam institutionellt är välsignad med " högsta klarhet " om sitt uppdrag : att slå samman prestanda och skönhet i athletic produkter . En del av det som gör Nike behålla denna tydlighet är genom att inte ge sig för långt , och i stället samarbeta med andra företag som kan ha styrkor som Nike kan utnyttja . Nike Fuelband och Nike + trackers aktivitet är ett exempel på dessa typer av samarbeten . Insåg att Nike inte skulle kunna skapa den senaste och bästa inom sensorteknik på egen hand , smidda det partnerskap med mobil hårdvara och programvara för att föra denna teknik till sin publik på ett sätt som är i linje med Nikes mission .

" Vi kan bara göra så mycket på egen hand . " , Säger Parker . " Vi kommer inte att förnya sig i isolering . "
Views: 58 | Added by: billiganikefreerun | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: